Default project options w RAD Studio XE2

dział ogólny

Default project options w RAD Studio XE2

Nowy postprzez Norbit » sobota, 18 lutego 2012, 14:50

We wcześniejszych wersjach środowiska, po ustawieniu opcji dla jednego projektu mogłem sobie zaznaczyć w lewym dolnym oknie Project->Options, opcję Default i w ten sposób wszystkie nowo tworzone projekty miały domyślnie tak ustawione opcje.
W środowisku RAD Studio XE2 nie ma opcji Default. Czy jest jakiś sposób na zmodyfikowanie domyślnych opcji dla nowo tworzonych projektów?
Avatar użytkownika
Norbit
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 35
Dołączył(a): wtorek, 15 lipca 2008, 22:43
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
    Windows XPFirefox

Re: Default project options w RAD Studio XE2

Nowy postprzez Corvis » niedziela, 19 lutego 2012, 12:12

Project -> Options

i tam masz do wybory TARGET. Wybierasz jaka konfiguracja i ustawiasz.
"Sukcesy trwają, dopóki ich ktoś nie spieprzy. Porażki są wieczne"

Dr Gregory House
Avatar użytkownika
Corvis
Programista I
Programista I
 
Posty: 880
Dołączył(a): sobota, 26 lipca 2008, 00:31
Podziękował : 80
Otrzymał podziękowań: 30
System operacyjny: WINDOWS 7 64-bity
Kompilator: Praca - C++ Builder XE2 ENTERPRISE - Update 4, Dom - C++ Builder XE4 - Uddate 1
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Chrome

Re: Default project options w RAD Studio XE2

Nowy postprzez Norbit » niedziela, 19 lutego 2012, 16:21

To pozwala na ustawienie różnych opcji konfiguracji release i debug, ale nie dal wszystkich nowo tworzonych projektów. Gdy utworzę nowy projekt nie będzie on miał ustawień takich jak poprzedni projekt, lecz będzie miał ustawienia domyślne. We wcześniejszych wersjach, gdy ustawiłem opcje dla jednego projektu i w Project->Options zaznaczyłem opcję Default, to nowo tworzone projekty miały takie same ustawienia jak poprzednie projekty.
Avatar użytkownika
Norbit
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 35
Dołączył(a): wtorek, 15 lipca 2008, 22:43
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
    Windows XPFirefox

Re: Default project options w RAD Studio XE2

Nowy postprzez Corvis » poniedziałek, 20 lutego 2012, 11:00

oooooooooooo w XE1 działało. W XE2 już tego nie ma. Po co oni to zmieniają :|
"Sukcesy trwają, dopóki ich ktoś nie spieprzy. Porażki są wieczne"

Dr Gregory House
Avatar użytkownika
Corvis
Programista I
Programista I
 
Posty: 880
Dołączył(a): sobota, 26 lipca 2008, 00:31
Podziękował : 80
Otrzymał podziękowań: 30
System operacyjny: WINDOWS 7 64-bity
Kompilator: Praca - C++ Builder XE2 ENTERPRISE - Update 4, Dom - C++ Builder XE4 - Uddate 1
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Chrome

Re: Default project options w RAD Studio XE2

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » poniedziałek, 20 lutego 2012, 11:43

Jestem zaskoczony Twoim zaskoczeniem Corvis! :) Przecież używasz teraz środowiska XE2. Czy rzeczywiście nie ma tam tej opcji?
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4724
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 443
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: Default project options w RAD Studio XE2

Nowy postprzez TNTeener » środa, 29 lutego 2012, 18:18

Ja używam XE2 i faktycznie nie ma!
Avatar użytkownika
TNTeener
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 14
Dołączył(a): wtorek, 28 lutego 2012, 13:41
Podziękował : 2
Otrzymał podziękowań: 0
System operacyjny: Windows XP/Vista/7
Kompilator: C++ Builder XE2
    Windows VistaChrome

Re: Default project options w RAD Studio XE2

Nowy postprzez Corvis » poniedziałek, 5 marca 2012, 12:03

Cyfrowy Baron napisał(a):Jestem zaskoczony Twoim zaskoczeniem Corvis! :) Przecież używasz teraz środowiska XE2. Czy rzeczywiście nie ma tam tej opcji?


Wiesz co tak naprawdę nie było mi potrzebne jeszcze takiego globalne ustawienie projektów. Na tą chwilę piszę w XE2 jeden duży projekt i tam ustawiłem te opcje kompilacji. Za żadne skarby nie mogę znaleźć domyślnego ustawienia :D Będę musiał chyba tego mocniej poszukać.
"Sukcesy trwają, dopóki ich ktoś nie spieprzy. Porażki są wieczne"

Dr Gregory House
Avatar użytkownika
Corvis
Programista I
Programista I
 
Posty: 880
Dołączył(a): sobota, 26 lipca 2008, 00:31
Podziękował : 80
Otrzymał podziękowań: 30
System operacyjny: WINDOWS 7 64-bity
Kompilator: Praca - C++ Builder XE2 ENTERPRISE - Update 4, Dom - C++ Builder XE4 - Uddate 1
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Chrome

Re: Default project options w RAD Studio XE2

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » poniedziałek, 5 marca 2012, 12:20

TNTeener ma problem z takim ustawieniem projektu by mu się kompilował razem z bibliotekami. Czy w związku z tym mógłbyś zamieścić screeny pokazujące co i gdzie trzeba poustawiać, by to działało?!
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4724
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 443
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: Default project options w RAD Studio XE2

Nowy postprzez Corvis » poniedziałek, 5 marca 2012, 13:37

Jasne
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
"Sukcesy trwają, dopóki ich ktoś nie spieprzy. Porażki są wieczne"

Dr Gregory House
Avatar użytkownika
Corvis
Programista I
Programista I
 
Posty: 880
Dołączył(a): sobota, 26 lipca 2008, 00:31
Podziękował : 80
Otrzymał podziękowań: 30
System operacyjny: WINDOWS 7 64-bity
Kompilator: Praca - C++ Builder XE2 ENTERPRISE - Update 4, Dom - C++ Builder XE4 - Uddate 1
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Chrome

Re: Default project options w RAD Studio XE2

Nowy postprzez Mironas » sobota, 9 czerwca 2018, 12:24

Odświeżam temat.

Właśnie przesiadam się z RAD Studio XE na C++Builder 10 i bardzo brakuje mi możliwości ustawienia opcji domyślnych projektu.
Ustawianie ręcznie opcji dla każdego projektu oddzielnie jest wkurzające. Zna ktoś sposób aby zmienić domyślne opcje dla nowego projektu?
Avatar użytkownika
Mironas
Programista I
Programista I
 
Posty: 431
Dołączył(a): poniedziałek, 2 stycznia 2012, 19:02
Podziękował : 17
Otrzymał podziękowań: 61
System operacyjny: Windows 10
Kompilator: C++Builder XE
TMS Components Pack
    WindowsChrome

Re: Default project options w RAD Studio XE2

Nowy postprzez lukagrom » niedziela, 10 czerwca 2018, 08:26

Tu jest chyba taki w miarę rozległy opis dla opcji projektu z rodziny 10 - http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Tokyo/en/Project_Manager
Avatar użytkownika
lukagrom
Homos antropiczny
Homos antropiczny
 
Posty: 63
Dołączył(a): wtorek, 1 stycznia 2013, 14:54
Podziękował : 7
Otrzymał podziękowań: 0
System operacyjny: Windows Vista
Kompilator: C++ Builder 10.1 Starter
Gadu Gadu: 0
    Windows VistaChrome

Re: Default project options w RAD Studio XE2

Nowy postprzez Mironas » poniedziałek, 11 czerwca 2018, 09:10

@lukagrom
Ale mi nie chodzi o to co jakie opcje znaczą, ale o to aby zmienić domyślne opcje projektu. A w Project Manager raczej nie będzie opcji zapisania domyślnych ustawień dla Project Options.

Co ciekawe, HELP podaje, że jest taka możliwość (zapisania aktualnych opcji jako domyślne), tylko ja tego u siebie nie widzę:
The Default option is a general option that appears on nearly every page in the Project Options dialog box. Clicking Default saves the current settings on the page as the default for each new project.
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... Dialog_Box
Avatar użytkownika
Mironas
Programista I
Programista I
 
Posty: 431
Dołączył(a): poniedziałek, 2 stycznia 2012, 19:02
Podziękował : 17
Otrzymał podziękowań: 61
System operacyjny: Windows 10
Kompilator: C++Builder XE
TMS Components Pack
    WindowsChrome


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Ogólne problemy z programowaniem

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości

cron