Dołączanie bibliotek do aplikacji konsolowych

dział ogólny

Dołączanie bibliotek do aplikacji konsolowych

Nowy postprzez Pitek » środa, 24 października 2012, 02:58

Witam, mam problem z ustawieniem środowiska tak aby zwykłe aplikacje konsolowe kompilowaly sie w taki sposób żeby dało się je uruchomić na innym komputerze.
W opcjach projektu widnieje jedynie opcja "Dynamic RTL". Jednak nie ma zakładki Packages jak ma to miejsce w aplikacjach VCL.
Proszę o pomoc co zrobić aby aplikacja kompilowała się w z wszystkimi biblotekami.
Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.
E.Murphy
http://piotrekprogramy.pl
Avatar użytkownika
Pitek
Kreacjusz
Kreacjusz
 
Posty: 290
Dołączył(a): środa, 14 października 2009, 14:53
Lokalizacja: Rybnik/Wrocław
Podziękował : 43
Otrzymał podziękowań: 5
System operacyjny: Win 7 Ultimate 64bit SP1 / Windows 8 Pro 64bit / Ubuntu 14.04 LTS 64bit
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
SKYPE: pitek3010
Gadu Gadu: 7060047
    Windows 7Firefox

Re: Dołączanie bibliotek do aplikacji konsolowych

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » środa, 24 października 2012, 05:08

Jest, tylko nie wiesz gdzie szukać:

packages.png


Ustawiasz oczywiście false, a nie true jak widać na screenie.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Za ten post autor Cyfrowy Baron otrzymał podziękowanie od:
Pitek
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4727
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 444
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: Dołączanie bibliotek do aplikacji konsolowych

Nowy postprzez Pitek » środa, 24 października 2012, 21:08

Problem jest taki ze ja tego pola nie mam w ogóle na tej liście po lewej :(
Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.
E.Murphy
http://piotrekprogramy.pl
Avatar użytkownika
Pitek
Kreacjusz
Kreacjusz
 
Posty: 290
Dołączył(a): środa, 14 października 2009, 14:53
Lokalizacja: Rybnik/Wrocław
Podziękował : 43
Otrzymał podziękowań: 5
System operacyjny: Win 7 Ultimate 64bit SP1 / Windows 8 Pro 64bit / Ubuntu 14.04 LTS 64bit
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
SKYPE: pitek3010
Gadu Gadu: 7060047
    Windows 7Firefox

Re: Dołączanie bibliotek do aplikacji konsolowych

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » środa, 24 października 2012, 21:21

A jak tworzysz aplikację konsolową w środowisku C++Builder XE2? Bo ja wybieram: File -> New -> Others: C++ Builder Projects -> Console Application - Source type: C++ - i u mnie wszystko jest.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4727
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 444
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: Dołączanie bibliotek do aplikacji konsolowych

Nowy postprzez Pitek » środa, 24 października 2012, 23:02

Hah już wiem skąd ten błąd, ja korzystam z C++ Builder 2010, zaraz poprawiam w info o użytkowniku. Robię dokładnie tak samo i nie mam tego na liście ;/
Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.
E.Murphy
http://piotrekprogramy.pl
Avatar użytkownika
Pitek
Kreacjusz
Kreacjusz
 
Posty: 290
Dołączył(a): środa, 14 października 2009, 14:53
Lokalizacja: Rybnik/Wrocław
Podziękował : 43
Otrzymał podziękowań: 5
System operacyjny: Win 7 Ultimate 64bit SP1 / Windows 8 Pro 64bit / Ubuntu 14.04 LTS 64bit
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
SKYPE: pitek3010
Gadu Gadu: 7060047
    Windows 7Firefox

Re: Dołączanie bibliotek do aplikacji konsolowych

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » czwartek, 25 października 2012, 04:51

W C++Builder 2010 ta opcja jest dostępna tylko wtedy gdy przy tworzeniu aplikacji konsolowej zaznaczysz opcję Use VCL, w przeciwnym razie nie ma bibliotek, które musisz dołączać do programu.

Za ten post autor Cyfrowy Baron otrzymał podziękowanie od:
Pitek
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4727
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 444
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Ogólne problemy z programowaniem

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości

cron