Komponenty TMS Component Pack

dział ogólny

Komponenty TMS Component Pack

Nowy postprzez rafalskraba » czwartek, 27 czerwca 2013, 07:24

Witam,

jak zainstalować w środowisku Embarcadero komponenty TMS Component Pack nie mając wersji instalacyjnej tylto tzw. "Full Sources"

Pozdrawiam

Rafał
"Jednym z rodzajów szczęśliwości jest zdolność podejmowania dobrych decyzji."

- Platon-
Avatar użytkownika
rafalskraba
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 122
Dołączył(a): czwartek, 5 marca 2009, 10:20
Podziękował : 2
Otrzymał podziękowań: 0
System operacyjny: Windows 7 x64
Kompilator: RAD Studio XE2 Update 4 HotFix 1
SKYPE: rafal.skraba
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: Komponenty TMS Component Pack

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » czwartek, 27 czerwca 2013, 20:30

Nie zainstalujesz, bo to tak zwane full source nie zawiera tak naprawdę plików niezbędnych do działania tych komponentów. Ale masz tutaj instrukcję, być może masz paczkę ze wszystkimi niezbędnymi plikami:

Instrukcja dla środowiska C++Builder XE2
KOD text:     UKRYJ  
 1. Wejdź do katalogu z komponentami i usuń z katalogu pliki:

   dwmapi.h
   uxtheme.h

   Te pliki są potrzebne tylko w starszych wersjach środowiska, a w nowszych prowadzą do błędów podczas instalacji, gdyż są zbędne. Jeżeli masz co do tego wątpliwości to tak zaleca producent komponentów http://www.tmssoftware.com/site/install.asp

 3. Jeżeli instalujesz komponenty w środowisku C++builder XE2 to musisz naprawić plik "tmsdecxe2.cbproj", który może zawierać drobny błąd.
   W tym celu otwórz plik "tmsdecxe2.cbproj" Notepad++ - UWAGA! Notatnik systemowy może nieprawidłowo zapisać plik.

   W pliku w pierwszej linii znajdziesz taki tekst:

 r      <Project xmlns="http://schemas.microsoft.com/developer/msbuild/2003">

To 'r' na początku wywołuje błąd podczas instalacji i trzeba je usunąć. Gdy to zrobisz zapisz plik i przystąp do instalacji komponentów w środowisku.

=============================================================

Przykład instalacji komponentów w środowisku C++Builder XE2

 1. Uruchom środowisko C++Builder XE2

 2. Wybierz menu: File <img style="vertical-align: middle;" src="./images/smilies/arrow.gif" alt="->" title="arrow" /> Open Project

    - w oknie 'Open Project' odszukaj paczkę: "tmscxe2group.groupproj"
'
    - Wejdź w menu Tools <img style="vertical-align: middle;" src="./images/smilies/arrow.gif" alt="->" title="arrow" /> Options. W oknie które wyskoczy przejdź do sekcji [ C++ Options <img style="vertical-align: middle;" src="./images/smilies/arrow.gif" alt="->" title="arrow" /> Paths and Directories ] i w panelu po prawej stronie okna w polach 'Include path' i 'Library path' dodaj ścieżki do katalogu z wypakowanymi komponentami.

 3. Po otwarciu paczki w oknie File kliknij prawym przyciskiem na pliku: "tmscxe2.bpl" i z menu kontekstowego wybierz polecenie: 'Install'

 Gotowe!

 Komponenty powinny się zainstalować.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4719
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 442
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: Komponenty TMS Component Pack

Nowy postprzez rafalskraba » czwartek, 27 czerwca 2013, 21:37

Witaj,

niestety nie dalo sie zainstalować. Na priv przesle ci linka moze tobie sie uda

Pozdrawiam

Rafał
"Jednym z rodzajów szczęśliwości jest zdolność podejmowania dobrych decyzji."

- Platon-
Avatar użytkownika
rafalskraba
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 122
Dołączył(a): czwartek, 5 marca 2009, 10:20
Podziękował : 2
Otrzymał podziękowań: 0
System operacyjny: Windows 7 x64
Kompilator: RAD Studio XE2 Update 4 HotFix 1
SKYPE: rafal.skraba
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Firefox

Re: Komponenty TMS Component Pack

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » piątek, 28 czerwca 2013, 08:22

Użyj tych: TMS Component Pack 6.5 powinno zadziałać. Ja nie mogę tego przetestować, bo mam oryginalne, komercyjne i nie będę kombinował, bo coś w końcu przestanie działać. Na pytanie czy mogę przesłać od razu odpowiem, że nie bo oryginalne wymagają aktywacji online.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4719
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 442
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Ogólne problemy z programowaniem

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości

cron