Aplikacja VCL a cout

dział ogólny

Aplikacja VCL a cout

Nowy postprzez Corvis » wtorek, 16 grudnia 2014, 11:12

Witam,

Szukam sposobu wypisania czegoś na standardowe wyjście z poziomu VCL FORM APPLICATION. Doszedłem do czegoś takiego:

KOD cpp:     UKRYJ  
AllocConsole();
HANDLE handleConsole = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE);
String txt = "test";
WriteConsoleW(handleConsole, txt.w_str(), txt.Length(), 0,0);
FreeConsole();


Tylko, że to otwiera nowe okno konsoli :/ a nie o to mi chodzi. Odpalając moją aplikację z konsoli chce mieć możliwość wypisania czegoś na konsolę windowsową. Wie ktoś może jak to ogarnąć ?
"Sukcesy trwają, dopóki ich ktoś nie spieprzy. Porażki są wieczne"

Dr Gregory House
Avatar użytkownika
Corvis
Programista I
Programista I
 
Posty: 880
Dołączył(a): sobota, 26 lipca 2008, 00:31
Podziękował : 80
Otrzymał podziękowań: 30
System operacyjny: WINDOWS 7 64-bity
Kompilator: Praca - C++ Builder XE2 ENTERPRISE - Update 4, Dom - C++ Builder XE4 - Uddate 1
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Chrome

Re: Aplikacja VCL a cout

Nowy postprzez polymorphism » wtorek, 16 grudnia 2014, 15:04

No a co zwraca GetStdHandle bez tworzenia nowej konsoli funkcją AllocConsole?

Wydaje mi się, że był podobny temat na tym forum. Szukałeś?
C++ Reference - opis wszystkich klas STL-a i funkcji C.
Avatar użytkownika
polymorphism
Doświadczony Programista ● Moderator
Doświadczony Programista ● Moderator
 
Posty: 2155
Dołączył(a): piątek, 19 grudnia 2008, 13:04
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 199
System operacyjny: Windows 8.1
Windows 10
Linux Mint 19
Kompilator: Visual Studio
Visual Studio Code
MSYS2 (MinGW, clang)
g++
clang
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Firefox

Re: Aplikacja VCL a cout

Nowy postprzez Corvis » wtorek, 16 grudnia 2014, 15:07

zwraca NULL,

Faktycznie znalazłem wpisując w wyszukiwarkę GetStdHandle

viewtopic.php?f=2&t=1031&p=6737&hilit=GetStdHandle#p6737
"Sukcesy trwają, dopóki ich ktoś nie spieprzy. Porażki są wieczne"

Dr Gregory House
Avatar użytkownika
Corvis
Programista I
Programista I
 
Posty: 880
Dołączył(a): sobota, 26 lipca 2008, 00:31
Podziękował : 80
Otrzymał podziękowań: 30
System operacyjny: WINDOWS 7 64-bity
Kompilator: Praca - C++ Builder XE2 ENTERPRISE - Update 4, Dom - C++ Builder XE4 - Uddate 1
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Chrome


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Ogólne problemy z programowaniem

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości

cron