Sprawdzanie 2 tablic

dział ogólny

Sprawdzanie 2 tablic

Nowy postprzez Manianass » środa, 3 maja 2017, 16:30

Witam, pisze program który w pewnym momencie ma porównywać dwie tablice, tylko nie czy sa takie same całe tablice. Sprawdzanie ma się skończyć jak dwa elementy będą takie same.
Oto kod który działa tylko nie pokazuje pierwszej pary takich samych rekordów tylko ostatnie mozliwe.
to jest juz same sprawszanie tablic.

KOD cpp:     UKRYJ  
for(int j = 0; j < z; j++)
  {
   for(int x = 0; x < z; x++)
   {
    if (M1[x]==M2[j])
     {
      Label1->Caption = IntToStr(M2[j]);
      Label2->Caption = IntToStr(M1[x]);
      break;
     }
     else
      {
      ;
      }
    }
 }


A program to sprowadzanie do wspólnego mianownika.
Pisze w C++ Builder 6
Avatar użytkownika
Manianass
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 25
Dołączył(a): środa, 11 listopada 2015, 00:45
Lokalizacja: Lubin
Podziękował : 5
Otrzymał podziękowań: 0
System operacyjny: win 7
Kompilator: Builder C++
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Chrome

Re: Sprawdzanie 2 tablic

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » środa, 3 maja 2017, 17:18

break nie ma zastosowania. continous - żeby kontynuować, return - żeby przerwać.

Ty chcesz wyświetlać wyniki przeszukiwania na bieżąco, czy tylko wynik wyszukiwania? Wyświetlanie na bieżąco efektów porównywania w Label nie ma sensu, gdyż będzie generować opóźnienia.

Za ten post autor Cyfrowy Baron otrzymał podziękowanie od:
Manianass
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4706
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 440
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Firefox

Re: Sprawdzanie 2 tablic

Nowy postprzez Manianass » środa, 3 maja 2017, 17:24

Wyświetlić wynik, wiedziałem ze sortowanie jest ok tylko złym poleceniem chciałem przerwać pętle.
Zamiast break wstawiłem return.
Działa, dzięki :)
Avatar użytkownika
Manianass
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 25
Dołączył(a): środa, 11 listopada 2015, 00:45
Lokalizacja: Lubin
Podziękował : 5
Otrzymał podziękowań: 0
System operacyjny: win 7
Kompilator: Builder C++
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Chrome


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Ogólne problemy z programowaniem

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron