dbExpress port

Problemy związane z tworzeniem i zarządzaniem programami bazo-danowymi.
Regulamin działu


Zadając pytania dotyczące baz danych należy podawać szczegółowe informacje o bazie danych nad którą się pracuje, czyli:

  • Rodzaj serwera bazodanowego: MySql, MSSQL, Oracle itp.
  • Wersja bazy danych
  • Technologia bazodanowa używana w programie: ADO, DbExpress, InterBase
  • Komponenty użyte do zestawienia połączenia: ADOConnection, SqlConnection
  • Sposób zestawienia komponentów bazodanowych np. DataSet - DataSource - DbGrid lub DataSet - DataSetProvider - ClientDataSet - DataSource - DbGrid
  • Jeżeli używane były biblioteki innych firm niż Borland, CodeGeer i Embarcadero proszę podać ich nazwy, numer wersji i adres źródła.

dbExpress port

Nowy postprzez marnowak » piątek, 16 lipca 2010, 23:49

Witam!
Jak ustawić port w dbExpress. Kontrolki MyDAC mają taką opcję, co z dbExpress. Bądź inaczej. Chcę, aby aplikacja C++ uruchomiona na moim komputerze pobierała dane z bazy MySQL umieszczonej na serwerze- czy muszę przekierowywać port na routerze? Wszystko działa ładnie jak mam bazę na localhost (wampserver), chcę mieć dostęp do bazy na serwerze.
Avatar użytkownika
marnowak
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 16 lipca 2010, 23:42
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
System operacyjny: Windows XP Pro SP2
Kompilator: C++ Builder
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: dbExpress port

Nowy postprzez banita » sobota, 17 lipca 2010, 11:21

sprawdz adres_serwera:port w polu host
Avatar użytkownika
banita
Kreacjusz
Kreacjusz
 
Posty: 283
Dołączył(a): poniedziałek, 28 lipca 2008, 20:07
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 18
System operacyjny: Windows 7 Professional
Kompilator: C++Builder 2010 Update 5,
Delphi 2010 Update 5,
NetBeans 6.9(MinGw + Qt),
Visual Studio 2008 + Qt
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Opera


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Bazy danych

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron