CYFROWY BARON • PROGRAMOWANIE • Zobacz wątek - Jak dynamicznie zaznaczyć rzędy w DBGrid
Strona 1 z 1

Jak dynamicznie zaznaczyć rzędy w DBGrid

Nowy postNapisane: wtorek, 21 lutego 2012, 13:05
przez duf
Jak z pozycji kodu zaznaczyć rząd w DBGrid? Proszę o sugestie.

Re: Jak dynamicznie zaznaczyć rzędy w DBGrid

Nowy postNapisane: środa, 22 lutego 2012, 09:50
przez Corvis

Re: Jak dynamicznie zaznaczyć rzędy w DBGrid

Nowy postNapisane: środa, 29 lutego 2012, 13:06
przez duf


Dzieki. Znalazłem interesujący artykuł "How to focus a specific cell in a DBGrid" i to jest to o co mnie chodzi ale kod podany w przykładzie powoduje błąd:
KOD cpp:     UKRYJ  
DBGrid1->Columns[idx]->FieldName
w przełożeniu na C++
[BCC32 Error] Unit1.cpp(1143): E2288 Pointer to structure required on left side of -> or ->*
Zamiast tego kod:
KOD cpp:     UKRYJ  
DBGrid1->Columns->Items[1]->FieldName
odnosi się tylko do pola w konkretnie zaznaczonym myszką rzędzie. Nie mogę znaleźć przykładu jak zaznaczać rzędy z pozycji kodu. Oczywiście istnieje funkcja
KOD cpp:     UKRYJ  
DBGrid1->SelectedRows[i]
ale nie zaznacza ona podanego indeksu rzędu.