Strona 1 z 1

Paradox7 i obrazek do wpisow w bazie

Nowy postNapisane: sobota, 5 grudnia 2009, 00:50
przez Mlody_XX0
Witam serdecznie :) Mam problem z przypięciem do bazy danych z tego kursu: http://cyfbar.republika.pl/bde/tutorial.htm . do każdego wpisu który wykonam aby przyporzadkowywało mu obrazek BMP i wyświetlało go w TDBImage. Oraz aby po wpisanie wartości w DBEditach , Buttonem przechodzić do następnej linii w DBGridzie , a nie strzałką w dół . Pozdrawiam serdecznie wszystkich

Re: Paradox7 i obrazek do wpisow w bazie

Nowy postNapisane: piątek, 11 grudnia 2009, 23:28
przez Mlody_XX0
Zauwazyłem iż nie pojawiła się żadna odpowiedz nt. temat :) . Może ktoryś z panów podzieli się kiedys :) . Pozdrawiam serdecznie wszystkich :) ps. żywot studenta to wieczne schody :P

Re: Paradox7 i obrazek do wpisow w bazie

Nowy postNapisane: wtorek, 5 października 2010, 07:40
przez ziober11
Huh.. odświeżanie starego kotleta. Co do obrazka bmp to ci nie pomogę, ale jeśli chodzi o przechodzenie między wierszami w DBGrid klikając na Button to ja robie to tak:
W zdarzeniu OnClick dla Button:
Kod: Zaznacz cały
Form1->Table1->Next();//przechodzenie w dół

lub
Kod: Zaznacz cały
Form1->Table1->Prior();//przechodzenie w górę