Jak w Windows 7 utworzyć skrót do AERO?

Jak w Windows 7 utworzyć skrót do AERO?

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » sobota, 12 czerwca 2010, 17:47

Jak w tytule, w jaki sposób w Windows 7 utworzyć skrót do Aero? Tylko proszę nie cytować porady, wg. której należy stworzyć skrót o takiej treści: rundll32 dwmApi #102 gdyż to zwyczajnie nie działa w Win7.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4719
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 442
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: Jak w Windows 7 utworzyć skrót do AERO?

Nowy postprzez banita » poniedziałek, 14 czerwca 2010, 21:58

no pisza ze koncowka #102 wlacza aero a #104 wylacza
Avatar użytkownika
banita
Kreacjusz
Kreacjusz
 
Posty: 283
Dołączył(a): poniedziałek, 28 lipca 2008, 20:07
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 18
System operacyjny: Windows 7 Professional
Kompilator: C++Builder 2010 Update 5,
Delphi 2010 Update 5,
NetBeans 6.9(MinGw + Qt),
Visual Studio 2008 + Qt
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Opera

Re: Jak w Windows 7 utworzyć skrót do AERO?

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » wtorek, 15 czerwca 2010, 07:03

Sprawdzałe! Windows 7 nie przyjmuje komendy Rundll32 dwmAPI niezależnie od końcówki.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4719
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 442
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: Jak w Windows 7 utworzyć skrót do AERO?

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » środa, 16 czerwca 2010, 17:46

Trzeba utworzyć skrót podając w lokalizacji pliku:


rundll32.exe dwmapi #105



brakowało rozszerzenia.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4719
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 442
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Windows 7

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron