Komponenty VCL firm trzecich.

problemy z funkcjonowaniem bibliotek, komponentów itp.

Komponenty VCL firm trzecich.

Nowy postprzez banita » środa, 17 czerwca 2009, 17:21

jakich komponentow firm trzecich uzywacie w swoich programach? jakie polecacie?

osobiscie uzywam jedynie komponentow Raize Components
http://www.raize.com/DevTools/RzComps/Default.asp
maja kilka naprawde fajnych komponentow, bardzo latwa i przejzysta obsluga. z racji iz nie jestem zwolennikiem zbyt wycudowanych GUI nie preferuje komponentow ze stajni TMS czy DevExpress.

do pracy z bazami danych uzywam komponentow UniDAC
http://www.devart.com/unidac/
moim zdaniem zdecydowanie najlepsze na rynku.
Avatar użytkownika
banita
Kreacjusz
Kreacjusz
 
Posty: 283
Dołączył(a): poniedziałek, 28 lipca 2008, 20:07
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 18
System operacyjny: Windows 7 Professional
Kompilator: C++Builder 2010 Update 5,
Delphi 2010 Update 5,
NetBeans 6.9(MinGw + Qt),
Visual Studio 2008 + Qt
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana

Re: Komponenty VCL firm trzecich.

Nowy postprzez Miroo_007 » środa, 17 czerwca 2009, 23:18

Ja używam od niedawna LMD-Tools SE 9.06 (LMD 2009). Ten zestaw jest ciekawy ale brakuje paru komponentów.
http://www.lmdinnovative.com/download/?GroupID=1
Avatar użytkownika
Miroo_007
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 160
Dołączył(a): sobota, 18 października 2008, 10:49
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
    NieznanyNieznana

Re: Komponenty VCL firm trzecich.

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » czwartek, 18 czerwca 2009, 12:05

Używanie komponentów LMD nawet tych z wersji darmowych posiada tą zaletę, że dodaje do obiektu Image obsługę grafiki w formacie PNG.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4719
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 442
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana

Re: Komponenty VCL firm trzecich.

Nowy postprzez bigrom » niedziela, 12 czerwca 2011, 22:29

TCPortLib -obsługa portu szeregowego
Avatar użytkownika
bigrom
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 12 czerwca 2011, 20:08
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
System operacyjny: XP Home
Kompilator: Borland Builder, Delphi
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Biblioteki i komponenty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości

cron