[MSACCESSS][DBGRID] format zmiennoprzecinkowy

dział ogólny

[MSACCESSS][DBGRID] format zmiennoprzecinkowy

Nowy postprzez Jacek26jw » piątek, 8 maja 2009, 08:23

Witam, mam problem z baza danych i formatem zmiennoprzecinkowym.
Korzystam z bazy danych ACCESS. Jak ustawić bazę danych (lub DBGRID) zeby pokazywały się liczby w formacie walutowym, chodzi mi o 2 miejsca po przecinku. W tej chwili pokazuje mi się to różnie, np. "50" zamiast "50,00" lub liczby z więcej niż 2 cyfry po przecinku.
Z góry dzięki za pomoc.
Avatar użytkownika
Jacek26jw
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2008, 12:24
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
    NieznanyNieznana

Re: [MSACCESSS][DBGRID] format zmiennoprzecinkowy

Nowy postprzez Corvis » piątek, 8 maja 2009, 11:25

to nie jest kwestia DBGrida tylko sposobu w jakim wyciągasz dane - jeżeli twój select wyciągnie tak dane DBGrid tak je pokaże. Istnieje też możliwość zmiany formatu - poczytaj o komponencie TClientDataSet
"Sukcesy trwają, dopóki ich ktoś nie spieprzy. Porażki są wieczne"

Dr Gregory House
Avatar użytkownika
Corvis
Programista I
Programista I
 
Posty: 880
Dołączył(a): sobota, 26 lipca 2008, 00:31
Podziękował : 80
Otrzymał podziękowań: 30
System operacyjny: WINDOWS 7 64-bity
Kompilator: Praca - C++ Builder XE2 ENTERPRISE - Update 4, Dom - C++ Builder XE4 - Uddate 1
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Ogólne problemy z programowaniem

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości

cron