Sterowanie inną aplikacją - brak klasy obiektu

dział ogólny

Re: Sterowanie inną aplikacją - brak klasy obiektu

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » środa, 29 grudnia 2010, 13:26

Wszystko zostało już na ten temat powiedziane. Pobierasz uchwyt do okna programu, potem do kontrolki w której chcesz manipulować i wysyłasz komunikat, np. wpisywanie literka po literce poprzez wysłanie komunikatu o wciśnięciu klawisza, co opisałem w serwisie Cyfrowy Baron w dziele: teoria -> sterowanie obcym programem poprzez wysyłanie komunikatów. Drugi sposób to symulowanie wciśnięcia klawisza, utrata focusa jest nieunikniona, ale przecież pokazałem, że po wykonaniu symulacji można focus przywrócić.
O innych sposobach nie słyszałem.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4710
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 441
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Poprzednia strona

  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Ogólne problemy z programowaniem

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości

cron