Witam, skorzystałem z porady
WMI na Cyfrowy
Baron (ta ostatnia), dot. zczytywania informacji z WMI. Wszystko działa pieknie, oprócz kilku rzeczy - najgorsze jest to, że właśnie tych potrzebuję, mianowicie: Win32_VoltageProbe, Win32_Fan, Win32_TemperatureProbe nie zwracają dosłownie niczego. Chciałbym wykorzystać aktualne informacjie o napięciach CPU i GPU oraz temperaturach CPU, poszczególnych rdzeni oraz płyty głównej. Wiem, że jest od tego multum programów, ale chcę mieć taki własny, prywatny, który rysowałby wykres temperatur z timeline'm, żeby móc sprawdzić jak kształtowały się temperatury/napiecia/obciązenie.
Dodam jeszcze, że program:
http://www.magsys.co.uk/download/software/magwmi52.zip, który rzekomo też powinien zwracać temperatury, nie robi nic...
Używam Windows 7 x64 Ultimate.
Mozliwe, że to własnie przez to, że system jest 64-bitowy są takie jaja, pewnie trzeba dodać jakaś linijkę na początku kodu, tylko jaką?
Swojego kodu nie podaję, bo jest to praktycznie to samo co w poradzie (patrz początek posta) - ale zamiast zczytywania Win32_BIOS próbuję czytać np. Win32_TemperatureProbe
EDIT: Sprawdziłem na drugim komputerze z Windows 7 x86 na pokładzie i również nie działa.