Witam!
Mam pytanie, jak zrobić aby ruszając jednym scrollbar'em w ListBox1, ruszał się także ten w ListBox2, najlepiej w czasie rzeczywistym.
Scrollbar'ów może być więcej.

pitek3010 napisał(a):Jednak pojawia się pewien bug. Mianowicie index w stosunku do pierwszej listy w drugiej jest o 2 większy.
pitek3010 napisał(a):Oraz jak zastosować ten kod do 3 list ?

Cyfrowy Baron napisał(a):Jeżeli na obydwu listach ItemIndex ma ten sam numer i w chwili rozpoczęcia przesuwania obie listy mają suwaki w tej samej pozycji oraz maja taki sam rozmiar to powinno działać prawidłowo.
Cyfrowy Baron napisał(a):To pytanie mnie załamało, gdyż oznacza, że nie rozumiesz kodu.

pitek3010 napisał(a):Jest dokładnie tak jak Pan napisał jednak nie działa to prawidłowo dalej jest o 2 za dużo w drugim w stosunku do pierwszego. W dodatku zauważyłem że jeżeli elementów na liście jest więcej niż 1000 to jest różnica o 3 i analogicznie 2000 o 4... a o 2 zaczyna się od 544 pozycji.... trochę dziwne.![]()
pitek3010 napisał(a):Kod rozumiem, na to wpadłem ale kod działa tylko wtedy gdy zaczynam od pierwszego suwaka. Mi chodziło o to aby one były połączone każdym suwakiem nie ważne którym bym przesuwał. Da się to jakoś krótko zrobić, czy trzeba dla każdego suwaka osobno wszystko deklarować ?

Cyfrowy Baron napisał(a):Należy zmienić parametr lpsi.nPos na lpsi.nTrackPos:
Cyfrowy Baron napisał(a):Zauważ jednak, że w przypadku list o różnej długości synchronizacja będzie przebiegać prawidłowo tylko do czasu, gdy elementy listy się zgadzają, potem suwak np. na liście dłuższej zejdzie niżej, a na liście krótszej już się zatrzyma, więc scrollbar'y się rozsynchronizują.

Powrót do Ogólne problemy z programowaniem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości