przez Cyfrowy Baron » czwartek, 14 lutego 2013, 20:05
Tyle, że Header Control nie oferuje zmiany wysokości nagłówka. Jest tam co prawda komunikat dotyczący zmiany rozmiaru nagłówka, ale tyczy się to szerokości kolumny w nagłówku, co można zrealizować dużo prościej.
przez Cyfrowy Baron » czwartek, 14 lutego 2013, 23:27
Tym sposobem udało mi się tylko utworzyć nowy nagłówek w ListView, który przesłonił stary, niestety przesłania też pozostałe wiersze. Nie mogę pobrać uchwytu do już istniejącego nagłówka. Jeśli uważasz, że to możliwe to podaj jakiś kod.
przez polymorphism » piątek, 15 lutego 2013, 01:28
Możliwe to to jest, w końcu sam microsoft udostępnił makro (i komunikat), które to robi. Dlaczego u Ciebie nie działa, nie wiem. Być może próbujesz wyciągnąć uchwyt w momencie, gdy kontrolka (czyt. uchwyt) nie jest jeszcze stworzona.
C++ Reference - opis wszystkich klas STL-a i funkcji C.
przez polymorphism » piątek, 15 lutego 2013, 10:48
I co zwraca ListView_GetHeader?
--- dodane ---
Sprawdziłem na wx'ach, czy da się w ten sposób zmienić rozmiar nagłówka. Wprawdzie rozmiar się zmienia, ale niestety nagłówek nachodzi na zawartość listview, czyli doopa. Dodatkowo zmiana jest tymczasowa, do momentu zmiany rozmiaru kontrolki listview. Być może subclasing ruszyłby sprawę do przodu, ale nie chce mi się teraz tego sprawdzać.
C++ Reference - opis wszystkich klas STL-a i funkcji C.