Witam,
WebBrowser bazuje na IE. To wiemy. Cokolwiek otworzy się w kontrolce WebBrowser - jest wyświetlane jak w IE, a kliknięcie linka wewnątrz WebBrowsera powoduje otwarcie IE z daną stroną...
I to jest właśnie mój problem.. Chciałbym, aby kliknięcie czegokolwiek w WebBrowser powodowało otwarcie domyślnej przeglądarki. Chciałem cały program napisać w wxDev c++, tam w wxHTMLWindow można tak zrobić, jednak dla mnie ma jedną zasadniczą wadę: wxhtml nie obsługuje javascriptu, który chcę wykorzystać na stronie, która będzie otwierana.
Drugi problem jest taki, że chciałbym dynamicznie tworzyć zawartość strony wyświetlanej w WebBrowserze.. Czy można to jakoś zrobić? Jedyne co przychodzi mi do głowy, to dodanie małego serwera do programu i łączenie się z localhostem (kod html będzie generowany przez C++).
EDIT:
dodałem zdarzenie 'onBeforeNavigate2', z niego można wyciągnąć kliknięty adres.. Jednak pozostaje problem z tym, że nie mogę potem zatrzymać ładowania klikniętej strony.. WebBrowser1->Stop() nie działa.. Jakieś pomysły?