To:
- Kod: Zaznacz cały
::SetCursor( MY_WAIT );
nie spelnia moich oczekiwan, gdyz nie wiem, jakie zdarzenie w aplikacji odpowiada za "zajetosc".
Z kolei podmiana kursora systemowego podmienia kursor zajetosci tak, jak chce, ale juz nie przywraca oryginalnego; a ja chce miec tylko i wylacznie wlasny kursor zajetosci w mojej aplikacji, a po jej zakonczeniu windowsowy.
Chodzi mi po prostu o cos takiego, ze gdy aplikacja jest zajeta i np. klikam w nia to pojawia sie ten kursor zajetosci (zwlaszcza przy obszernych petlach while).
W mojej aplikacji (z uzyciem OpenGL) mam funkcje wczytujaca tekstury, modele i tworzaca menu. Gdy klikam w forme, na ktorej pojawia sie ekran wczytywania, to pojawia sie kursor zajetosci (ale nie dlatego, ze ja go wywoluje w kodzie, tylko dlatego, ze aplikacja nie moze przetworzyc komunikatow, w tym przypadku klikniec, gdyz jest zajeta tym wczytywaniem - tak sadze, wiec oznajmia, ze jest zajeta).
Ja chce miec mozliwosc podmiany tego kursora zajetosci tak, aby tylko zmieniac jego wyglad (tylko w programie, aby po jego zakonczeniu w systemie juz go nie bylo), a nie jego moment wystepowania. Gdybym wiedzial, co to za zdarzenia obsluguja "zajętość" i jakiego komponentu uzyc, ktory to obsluguje (bo w ApplicationEvents probowalem i nie doszedlem do zadowalajacych efektow), to bym na poczatku zdarzenia zmienil kursor na moj animowany, a pod koniec przywrocil ten statyczny.
Nie mam zamiaru dawac tego kursora przez caly czas dzialania funkcji wczytujacej, gdyz zalezy mi tylko na modyfikacji samego wygladu kursorow w mojej aplikacji, a nie "miejsc" ich wystepowania.
Aplikacja wykonuje funkcje

klikam

pojawia sie kursor zajetosci (ale nie dlatego, ze ja tak chce, tylko aplikacja jest zajeta wykonywaniem tej obszernej funkcji)

koniec wykonywania funkcji (wiec i przetworzenie oczekujacych komunikatow)

kursor normalny
A ja chce tylko podmienic wyglad obu kursorow (statyczny - no problem, animowany dla zajetosci - juz mam problem).