pitek3010 napisał(a):Chociaż wersja pliku dalej pokazuje 1.0.61183.31180 nie wiem czemu nie działa to przy regionie ustawionym na polski ;/
Ty i
polymorphiosm zaczynacie coś mieszać.
Po pierwsze w twoim pliku programu
(tym który tutaj załączyłeś) region wcale nie był ustawiony na polski, gdyż był to region:
1031/1252, a polski to:
1045/1250.
Po drugie jak możesz ustawiać taki numer w opcjach projektu, skoro zarówno u mnie jak i u
Corvis-a jest ona automatycznie skracany przez edytor?
polymorphism napisał(a):Błąd leży w tym, że w polu Translation zapisane jest kodowanie polskie, a w StringFileInfo jest angielskie
U mnie programy
PE Explorer, Resource Hacker, XN Resource Editor pokazując zarówno w
Translation jak i w
StringFileInfo ten sam region angielski.
Poza tym po poprawieniu wersji pliku w programie, wersja pliku jest odczytywana prawidłowo. Dlaczego nikt nie zwraca uwagi na ten fakt.
Jak ta niepoprawna wciąż wersja pliku, ma się do odczytywania innych informacji z zasobów?
polymorphism napisał(a):Teraz pytanie, dlaczego VerQueryValue dla zapytania Translation zwraca ID języka polskiego i kodowanie 1250, przecież tych wartości nie ma w bloku VarFileInfo?!
Dlaczego twierdzisz, że zwraca kodowanie dla języka polskiego, skoro w zaproponowanym przeze mnie kodzie strona kodowa jest sprawdzana i podawana właściwa.
pitek3010 napisał(a):Kolejną super rzeczą jest to żę automatyczna inkrementacja wersji pliku odnosi się tylko do tego potworka 1.0.61183.35705 a nie do tego co podam w tych okienkach tak nie było w 2010 czemu to tak popsuli to jedyna rzecz która mnie wkurza w XE2.
To chyba tylko u Ciebie?! Masz uszkodzone zasoby, więc sugerowałbym wyłączenie w opcjach projektu Informacji o wersji. Wybranie opcji Build dla projektu. Włączenie wersji i poprawienie tak by jej długość nie przekraczała dopuszczalnej. Jak długo będziesz miał te zasoby niepoprawne, tak długo możesz mieć problemy z pobieraniem innych informacji z zasobów.
pitek3010 napisał(a):Ok faktycznie miałem ustawiony region na polski chyba z poprzedniego środowiska teraz dałem na Angielski(Stany Zjednoczone) i wszystko śmiga.
To wcale nie rozwiązało problemu, gdyż pobieranie wersji powinno działać niezależnie od ustawionego regionu. Coś się zmieniło w zasobach i chwilowo to działa. Gdzie jest napisane, że to działa tylko z regionem angielskim. U mnie działa to z każdym regionem. Poza tym Twój program działa w języku polskim, został stworzony w Polsce, więc dlaczego ustawiasz mu region Stanów Zjednoczonych?!