Witam! Mam problem w kilku kwestiach dotyczących programowania w C++ Builder 6. Mianowicie piszę program Serwisową aplikację wag w której program ma odliczać datę od legalizacji do legalizacji tzn.
1. W tabeli muszę umieścić miesiąc i rok legalizacji np. 03.2009. W tym momencie program powinien doliczyć automatycznie do tej daty 24mies. i w kolumnie obok pokazać 03.2011. Miesiąc przed datą 03.2011 program podświetlił, by mi wiersz lub jedną komórkę z nazwą wagi na pomarańczowo sygnalizując w powiadomieniu, że zbliża się koniec legalizacji, a jeżeli nadejdzie 03.2011 lub przekroczy wiersz lub odpowiednia komórka wpisu podświetli się na czerwono. Najlepszym sposobem byłoby to zrobić w DBGRID, ale nie wiem jak.
2. Następnie musiałbym stworzyć raport wag, którym zbliża się legalizacja (podświetlone na pomarańczowo) i raport wag, które już są po terminie (podświetlone na czerwono).
3. Dobrze byłoby gdyby program informował mnie automatycznie, że np.:
Kontrahentowi XXX kończy się legalizacja wagi YYY za 1 miesiąc. Należałoby zrobić jakieś okno powiadomień.
4. Poza tym muszę zrobić opcję Archiwizacji i przywracania archiwum.
Czy ktoś podjąłby się tego wyzwania. Zależy mi na czasie i bardzo mi to jest potrzebne. Program mam napisany tylko chodzi o te modyfikacje !!!
WYNAGRODZĘ POMOC !!!
ProszÄ™ o kontakt na mejl: piotr-olszewski@wp.pl lub GG:6186900
JESTEM DOSTĘPNY PRZEWAŻNIE WIECZORAMI OD GODZ. 18