Jasne że:
Cyfrowy Baron napisał(a):tworząc formularz i umieszczając na nim pliki środowisko automatycznie dodaje odpowiednie wpisy odnośnie użytych bibliotek do pliku projektu
zgadzam się również że:
Cyfrowy Baron napisał(a):Wydaje mi się, że ręczna edycja pliku jest prostrsza.
ponieważ jest przede wszystkim szybsza, jednak:
Cyfrowy Baron napisał(a):gdy tylko dodasz pliki lub podmienisz, informacje o niestandardowych bibliotekach mogą nie zostać dodane, chociaż polecenia MAKE i BUILD powinny naprawić problem
tutaj nie rozumiem jednej rzeczy i jeżeli jesteś w stanie mi trochę to przybliżyć to byłbym wdzięczny.
Mianowicie jaka jest dokładnie w takim razie różnica pomiędzy ręczną edycją pliku a stworzeniem nowego projektu i dodaniem do niego wszystkich plików?
Przy ręcznej edycji pliku usuwamy pewne informacje z projektu (tak jak to pokazałeś) i oczekujemy od środowiska aby sobie projekt uaktualnił.
Kiedy projekt jest już uaktualniony to rozumiem że mamy sytuację taką samą jak w momencie po utworzeniu nowego projektu i dodaniu do niego wszystkich plików.
Ponieważ w obu przypadkach projekt jest aktualny w stosunku do wymagań środowiska oraz zawiera wszystkie pliki projektu.
Następny krok w obu przypadkach jest taki sam:
Cyfrowy Baron napisał(a):polecenia MAKE i BUILD powinny naprawić problem
Cyfrowy Baron napisał(a):Następnie wybierz polecenie MAKE, potem BUILD
Tak ja to rozumiem - oba sposoby są bardzo podobne i opierają się na tym samym pomyśle.
Natomiast Ty napisałeś:
Cyfrowy Baron napisał(a):Już tego kiedyś próbowałem i stworzyło to zbyt wiele problemów
więc rozumiem że jednak to nie to samo podejście. Więc gdzie jest różnica?
Być może ten drugi krok ma różną semantykę w tych przypadkach?
Jeżeli tak to jaką, jaka jest różnica?
No i oczywiście być może że podczas ręcznej edycji pliku projektu zostawiłem pewne informacje, które nie są standardowo dodawane do projektu np. o niestandardowych bibliotekach?
Będę wdzięczny za jeszcze jedną odpowiedź.
Pozdrawiam!